lördag 4 februari 2012

Krigarprinsessan




Det här är vår tjej. Vår fantastiska tjej. Vår prinsessa.

Hon är den mjukaste, finaste, ljuvligaste och mest känslosamma lilla varelse man kan tänka sig. Hon är vimsig och drömmande (som sin mor) och ändå är hon otroligt fokuserad när hon bestämt sig för att utföra något (som sin far). Hon är positiv och klok och har svar på allt. Hon sveper håret ur ansiktet och ler så sockersött att våra ben blir till spagetti.

Men hon är också så tuff. Hon är ett naturbarn. Hon älskar att vara ute i skog och mark, klättra i träd och bada i havet när många andra inte ens skulle stoppa ner stortån. Hon har alltid bråttom när hon har något på gång.

Hon spelar fotboll och innebandy och är grym på att styra upp lekar och engagera sina kompisar och sin lillebror Kaptenen. Hon älskar berättelser från medeltiden och hatar orättvisor och skulle säkerligen kunna styra upp ett strategiskt anfall à la Jeanne d'Arc vid ett fältslag (om hon nu istället levt på 1400-talet).
En slug krigarprinsessa.

Fast nu är det så att hon gillar inte krig eller bråk. Alls. Hon skulle planerat ett mycket bra anfall. För att sedan lägga ritningarna åt sidan och gå ut och strö blommor över fälten.
Hon är en liten krigarprinsessa. På sitt sätt. Hon skulle kriga för fred. Som en liten Flower-power-mini-hippie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar